In het Januarinummer 2004 van Kon polski is een artikel over onze Highland pony’s gepubliceerd.

 

Ook in het Januari/Februarinummer 2004 van Landleven staat een artikel over de Highland pony.

 

In Juni 2005 heeft Edyta Trojanska prachtige foto’s van onze nieuw geboren veulens gemaakt.

 

In het April nummer 2005 van Świat Koni is als bijlage een grote uitklap poster van Rhum, gemaakt door Krzystof Jarczewski

 

In mei 2006 heeft Krzystof onze Highlands in het voorjaars landschap gefotografeerd.

 

In het april/mei  2006 nummer van The Native Pony staan een aantal foto’s van onze pony’s.

 

Een winter foto van Manoah pony’s is door de HPS geselecteerd als kerstkaart.

 

Op de cover van het December nummer van The Native Pony staan Manoah pony’s,

 

Ook in 2008 zijn er weer 3 Manoah foto’s door de HPS geselecteerd als kerstkaart.

 

In 2013 zijn er artikelen verschenen in The Native Pony, Konski Targ en Sielskie Zycie

Bezoek ook eens de volgende interessante sites voor meer informatie over de Highland pony.

 

       Highland pony links                                               Andere leuke links

 

Heeft u belangstelling voor één van onze dieren neem dan contact met ons.

 

We hebben pony’s verkocht naar Nederland, Duitsland, Zweden, Lapland ,Polen en Schotland. Wij kunnen bemiddelen bij transport.

 

Onlangs is onze hengst Kalogrenant von Karidol verkocht aan Bohdan Smolen en blijft dus beschikbaar voor de fokkerij in Polen!

 

In het voorjaar van 2009 is de door ons gefokte hengst Pstrag of Manoah in Duitsland goedgekeurd en is nu beschikbaar voor dekkingen!

 

 

H.P.S.Nederland

H.P.S.Schotland

H.P.S.Belgie

Carlung Stud

Fourmerk Stud

Highland Pony enthusiast

Ormiston Stud

The Native Pony

Karidol Highland stud

Kellwould stud USA

Holmedown stud

Lone Tree Farm

Moorbrook Duitsland

Natural-horsemanship startpagina

Paarden-privelinks startpagina

Aquarellen Gerrit van Westen

Vakantiehuizen.eigenstart

Vakantiehuizen.startbewijs

Ecotoerisme startkabel

Vakantiehuis.blogo

paarden-rassen.startpagina

Paarden-vakanties.startpagina

Pony.beginthier

Animals-online

Pegasus nl

kleynruitersport

Deutslands Pferdeportal

Vakantieverblijftehuur

Polen accommodatie startpagina

Tomasz Horse transport

Jamieson Highlandponies

Vakantiebungalow

K.Jarczewski

bed-breakfast 2 link

2link.be

Polenforum

vacationplace- vakantiehuizen

Manoah Highland Ponies

Highland Pony Ver. Duitsland

Lochindaal Highlands

Forum Highland pony's

Manoah "live" on YouTube!

Polen vakantiehuis

Highlands in Baranówko.

De "Fundacja Stworzenia Pana Smolenia" ("Creaties van de heer Smolen Stichting") is opgericht in 2007 door de beroemde Poolse cabaret acteur Mr Bohdan Smolen. Het belangrijkste doel van deze stichting is hipotherapie, voor meer informatie over ons kunt u terecht op onze website,

www.fundacja-smolenia.org.

De Stichting is gevestigd in Baranówko - een klein dorp dat ongeveer 30 kilometer van Poznan in Polen ligt. De eerste paarden zijn hier aangekomen in november 2004. Het was een grijze Hucul (Karpaten pony) Kuba, en een Halfbloed Neron. In het voorjaar van 2005 kregen we een contact met een lokale school voor Speciaal onderwijs en een educatief centrum en dat bracht alles in een stroomversnelling. Om Kuba te ondersteunen moesten wij op zoek naar nieuwe pony’s.

Mijn vriend Krzysztof Sarapata uit  Kielce heeft ons de Highland Pony’s aangeraden omdat deze perfect  zijn voor hipotherapie. Hij leerde dit ras kennen op de naburige Manoach Highland pony stoeterij  in Kapkazy, gem. Bodzentyn. De dag na dit gesprek hebben we een bezoek gebracht aan de Manoah fokkerij. De rustige en vriendelijke uitstraling van deze pony’s  gaven zo’n goede indruk op Bohdan Smolen dat hij onmiddellijk enkele pony’s wilde aanschaffen. Helaas waren er op dat moment geen Highlands te koop bij  Manoah, maar de eigenaar Jan Smeenk, bood ons aan om te helpen met het vinden van een geschikte pony’s.

 Zo vond Jan de drachtige merrie Orchid van't Graevenhof in België. Na de geboorte van haar veulen Sofro kwam ze naar Polen. In het begin was Orchid erg beschermend over haar nakomeling, maar binnen een maand was ze klaar voor het rijden met gehandicapten. Hoe uiterst kalm Orchid is bleek toen tijden het rijden met gehandicapten een Ooievaar een tak uit zijn nest liet vallen. Deze tak veroorzaakte kortsluiting op de elektriciteit leiding en kwam al knetterend met vonken naar beneden maar op Orchid maakte dit geen enkele indruk! 

In maart 2007 hebben we  Fourmerk Honeur samen met Jan aangekocht in Nederland, en in november van hetzelfde jaar bij Manoah de hengst Kalogrenant von Karidol. Kalo werd toen hij nog een hengst was al ingezet voor het werken met gehandicapten. Kalo is tegenwoordig de gelukkige vader van vier dochters: Kokarda (2008), Kołatka (2008), Akuna (2008) en Dumka (2009).
Highland Pony winterhardheid wordt gecombineerd met een vriendelijke aard en gelijkmatig temperament. Vanwege hun hoogte en hun goed uitgebalanceerde en compacte lijf in combinatie met het uitstekende karakter zijn ze perfect geschikt voor hipotherapie.

Tijdens het seizoen worden de pony’s maximaal 4 uur per dag gebruikt en na elk uur werken krijgen ze een uur rust. Nadat de klus geklaard is lopen zij op 4 hectare weiland waar ze de rest van de dag kunnen verblijven.
Soms maken we een bosrit en nemen de veulens los mee.

De pony’s geven ons en onze bezoekers heel veel vreugde en plezier en het is een genot om met deze dieren te mogen werken.

Met vriendelijke groet, Joanna Kubisa

Like our Facebook page!